Lekeplass i borettslaget? Her er 5 fordeler!

Vurderer borettslaget ditt å gå til anskaffelse av et felles lekeapparat til barna? Det finnes flere fordeler med å ha en lekeplass i nærheten av hjemmet. Et lekeapparat som skaper glede og sprer latter fungerer som en samlingsplass for både voksne og barn, men det finnes enda flere fordeler – bare se her!

1. Samhold og tilhørighet i nærområdet

I et borettslag med mange enheter kan følelsen av tilhørighet og samhold lett falle bort med mindre man er flink til å arrangere jevnlige arrangementer og nabosamlinger. En felles lekeplass vil fungere som et naturlig samlingspunkt i borettslaget, og kan føre til at flere lærer hverandre å kjenne. Ikke bare vil barna enkelt kunne møte nye venner, men kanskje også de voksne vil treffe på nye bekjentskaper?

2. Fysisk aktivitet

Det er en kjent sak at fysisk aktivitet kommer med mange fordeler. Et lekeapparat kan sørge for at barna får utløp for energi samtidig som de trener sine motoriske ferdigheter. Velg mellom apparater som klatrestativ, vippehuske og trampoline, eller sett sammen en helt egen kombinasjon av dem – hva som ønskes i borettslaget deres trenger ikke være det samme som barna får lekt seg i på skolen.

3. Glede, mestring- og selvfølelse

Kombinerer du fysisk aktivitet og lek gir du barna en helt spesiell gave. I tillegg til å spre glede og latter i nabolaget, vil barna oppleve høyere mestringsfølelse når de etter hvert behersker flere og flere av apparatene på lekeplassen. I takt med dette vil de også utvikle bedre selvfølelse i trygge og gode omgivelser, hvor foreldre eller andre kjente gjerne oppholder seg i umiddelbar nærhet.

4. Sosialt for voksne og barn

Å få utfolde seg fysisk i nærheten av andre barn, setter barna i en helt unik sosial kontekst. Ved å observere andre barn prøve og feile vil barrierene for å forsøke én gang til bli mindre – og barnet lærer å ikke gi opp ved første feiltrinn. I tillegg til den sosiale læringen vil barna også oppleve å måtte kommunisere med hverandre for å få hjelp til ulike apparater – noe som vil bygge relasjoner dem i mellom og kanskje legge grunnlaget for nye vennskap. Dette gjelder også for de voksne som tar del i leken eller holder utkikk fra siden. Kanskje er det på tide å invitere naboen på lunsj?

5. Trygghet og nærhet

Å ha en samlingsplass tett på hjemmet oppleves trygt og godt både for liten og stor. Ikke bare har du kontroll på hvor barna ferdes, men også for mindre barn vil du kunne legge til grunne for et tryggere lekeområde med fallmatter og gummiunderlag som reduserer risikoen for å slå seg om man skulle være uheldig. Fallmatter kan legges under alle apparater og sørge for en trygg og sikker lekeplass hvor du fint kan la barna prøve og feile på egenhånd.