Montere skyvedører selv

      Ingen kommentarer til Montere skyvedører selv

Kan man montere skyvedører på huset eller på hytta selv? Når man skal vurdere kostnaden rundt å skifte til skyvedører er en viktig faktor i kostnaden om man benytter en snekker til å montere dem, eller om man monterer det selv. Dette er noe man kan vurdere i forhold til om man mener man har den kompetansen som trengs for å montere dørene.

Hvordan montere skyvedører selv

Hvordan montere skyvedører selv? Dørene er laget slik at de skal være enkle å montere. Men man bør ha over gjennomsnittet kunnskap på snekring. De fleste leverandører tilbyr å montere dørene for deg, og når de selv gjør jobben, har de ofte en ganske standard pris på dette. Hvis de monterer dørene for deg, får du med deg en garanti på at jobben er gjort riktig. Men det er fullt mulig å gjøre jobben selv. Det kan innebære en del vurderinger som man ofte bør involvere fagfolk på. Om du må utvide åpningen i veggen for å få plass til dørene, er ikke dette alltid så enkelt å gjøre for hvem som helst. Ofte vil man måtte flytte bærebjelker for å få plass, og da er det viktig at dette gjøres riktig. Må man ta bort for mye bærende konstruksjon, må man også avstive veggen over skyvedørene. For eksempel kan det være behov for å bruke en stålbjelke til dette.

Når justeringen av bærekonstruksjonen er gjort på en forsvarlig måte, vil du kunne håndtere resten selv, men du vil selv være ansvarlig for at du har utført jobben riktig og tettet godt nok rundt dørene. Du kan oppleve at det blir for dårlig isolert rundt dørene, eller at du rett og slett ikke har tettet godt nok mot fukt. Får du lekkasjer rundt dører du selv har montert, står du selv ansvarlig for dette.

Fordeler ved egenmontering

En av de største fordeler ved egenmontering av skyvedører er definitivt at du kan spare kostnader ved å montere selv. Snekkertimer for montering av skyvedører kan raskt bli noen kroner. Ved å gjøre dette selv, kan den totale kostnaden være mer håndterbar enn om man skulle bruke snekker til hele jobben.

En annen fordel er at man selv har full kontroll over nøyaktig hvilke valg som tas under monteringen.

Ulemper ved egenmontering

Ulemper ved egenmontering er at man ikke har garantien som følger med at jobben er gjort av fagfolk.

Det er ikke helt uten utfordringer å montere skyvedører. Du bør ha en del snekkerkunnskap eller være i stand til å få tak i informasjonen du trenger om hvordan jobben bør gjøres. Det er flere faktorer som er viktig at gjøres riktig for at du skal bli fornøyd med resultatet. Vær sikker på at eventuelle endringer i bærekonstruksjonen gjøres etter forskriftene. Det kan være lurt å bruke fagfolk til endringer i bærekonstruksjonen, da feil med dette kan få drastiske følger. Etter det er det viktig at avretting gjøres riktig og at døren monteres solid og stødig. Gjør man feil her, kan dørene gli dårlig, eller til og med ikke la seg åpne eller lukke på grunn av belastning på feil steder. Og til slutt er det viktig at området rundt dørene tettes skikkelig.

Resultatet like bra

Blir resultatet like bra om man monterer skyvedørene selv? Det kommer helt an på din kompetanse og kunnskap, og om du gjør jobben nøyaktig. Hvis du sjekker nøye hvordan dørene bør monteres, og har en del basiskunnskap eller erfaring med snekkerarbeid, er det ingen grunn til at ikke resultatet skal bli like bra. Fagfolk har erfaring og har gjort denne jobben flere ganger.

Det er fullt mulig å montere skyvedører selv, som kan gjøre jobben billigere enn om du bruker fagfolk. Du får ikke garantien du ellers ville fått, men med en del snekkerkunnskap og nøyaktighet, så kan resultatet bli bra.